Milionski dug blokirao račun Podgorice

Bez autora
Aug 03 2011

Žiro-račun Glavnog grada blokiran je već nekoliko dana u korist zamjenika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Radoslava Radonjića, njegovog brata Rada Radonjića i sestre Radmile Ivanović iz Podgorice zbog duga koji iznosi od milion i četiri hiljade eura. Račun je blokiran na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Podgorici od 15. decembra 2010. godine. Tim Rješenjem određena je naknada za veći kompleks eksproprisanih nepokretnosti koje se nalaze na Zabjelu, u vrijednosti od 300 eura za kvadrat. Ovom postupku prethodio je postupak pred Komisijom za povraćaj i obeštećenje kao i pred nadležnim tužiocem, u kojima su njihovi zahtjevi ocijenjeni kao neosnovani i odbijeni. Iz Glavnog grada je navedeno da je od dosuđene vrijednosti spornih nepokretnosti koja iznosi 1.004.000, do danas, po ovom osnovu, isplaćeno 665.000 eura i da očekuju da će kompletan iznos biti izmiren do kraja ove sedmice.

Milionski dug blokirao račun PodgoriceŽiro-račun Glavnog grada blokiran je već nekoliko dana u korist zamjenika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Radoslava Radonjića, njegovog brata Rada Radonjića i sestre Radmile Ivanović iz Podgorice zbog duga koji iznosi od milion i četiri hiljade eura.

Račun je blokiran na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Podgorici od 15. decembra 2010. godine.

"Tim Rješenjem određena je naknada za veći kompleks eksproprisanih nepokretnosti koje se nalaze na Zabjelu, u vrijednosti od 300 eura za kvadrat. Ovom postupku prethodio je postupak pred Komisijom za povraćaj i obeštećenje kao i pred nadležnim tužiocem, u kojima su njihovi zahtjevi ocijenjeni kao neosnovani i odbijeni" saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada je navedeno da je od dosuđene vrijednosti spornih nepokretnosti koja iznosi 1.004.000, do danas, po ovom osnovu, isplaćeno 665.000 eura i da očekuju da će kompletan iznos biti izmiren do kraja ove sedmice.

"Riječ je o zemljištu za koje je još 1971.godine Opština Titograd isplatila naknadu pokojnom Milentiju Radonjiću, ocu stranaka u spornom sudskom postupku. Tada je pokojni Milentije Radonjić svojeručno potpisao poravnanje sa nadležnim organom Opštine Titograd u kome je izjavio da su sva njegova potraživanja potpuno izmirena i da potpisani sporazum neće pobijati ni po kom osnovu.

Napominjemo da je protiv pravosnažnog rješenja Osnovnog suda u Podgorici Glavni grad podnio reviziju zbog pogrešne primjene materijalnog prava i da je u toku postupak kod Vrhovnog suda Crne Gore čiji pozitivan ishod očekujemo" saopšteno je iz Glavnog grada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik